OVER ONS

 

Hoe het begon,

In de zomer van 1986 zijn Bernard en Herman Lugtenberg begonnen aan een uitdaging om te samen een mechanisatiebedrijf voor te zetten. In het begin van juli 1986 was het aan hun, het voormalige Pereboom mechanisatie had de mannen de kans aangeboden om de zaak verder voort te zetten. Een kans die niet iedereen krijgt, Pereboom was de voormalige werkgever van Bernard. De huidige baas gaf aan bij Bernard er mee te willen stoppen en na overleg in het ouderlijk huis ging de kogel door de kerk. Vanaf 06-07-1986 was Pereboom Mechanisatie geen Pereboom meer maar veranderde het naambord in Lugtenberg. Lugtenberg Mechanisatie was een feit.

 

Ford dealer bij overname,

Pereboom was van ouds her Ford dealer, Bernard en Herman kozen er voor om dit voor te zetten bij de overname. De jaren gingen voor bij en na 6 jaar onder weg te zijn werd er besloten om officieël Massey Ferguson dealer te worden. Van thuis uit zat het Massey Ferguson bloed al in hun aders, thuis op de boerderij reden ze ook met Massey Ferguson tractoren. Je kunt wel zeggen het is er met de "paplepel" in gegoten, door de ervaring met dit merk. na overleg is er besloten het dealerschap van Ford op te zeggen en verder te gaan met het merk Massey Ferguson. Een mooie stap en een hele verandering voor de buurt want Massey Ferguson was nog niet veel aanwezig. 

MF dealer 1992,

Door het complete pakket van de Massey Ferguson tractoren 

Beginnent in de huidige machine/constructie werkplaats, is het bedrijf in de tijd tot nu toe uitgegroeid tot een groot bedrijf met nu wel twee werkplaatsen en hier centraal tussen in een groot magazijn met alle voorkomende onderdelen op voorraad die nodig zijn om onze merken zo goed mogelijk te kunnen beservicen! 

 

 

M.B. Lugtenberg is gevestigd te Vinkega, in de provincie Friesland. Een landschap dat zich leent voor moderne landbouw met daarin ook centraal de mens en natuur.

Bernard en Herman Lugtenberg zijn met M.B. Lugtenberg op 06-07-1986 gestart. Sinds 1992 is het bedrijf officieel dealer van Massey Ferguson tractoren. Tevens zijn zij dealer van: Krone & Fella hooibouwmachines, Jako en Schouten mestverwerkings machines, Trioliet,Peecon & Siloking voerwagens, Castelgarden Tuin & Park, Giant & Thaler mini-shovels, Cri-man mestscheiders, Total smeermiddelen.


V.C.A. gecertificeerd

In het bedrijf zijn 10 personen werkzaam die allen V.C.A.-gecertificeerd zijn. Het bedrijf is lid van de Metaalunie. Er zijn 4 bedrijfsbussen in gebruik waarmee een goede service gegeven kan worden op locatie bij de klant.
De klantenkring bestaat uit agrariers, loonwerkers, het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en particulieren. Het bedrijf is prima bereikbaar voor zowel de klant als de leveranciers.

 

 

Afgeleverd: Massey Ferguson 7480 Dyna-VT

Afgelopen week deze mooie MF 7480 afgeleverd!

Lees meer

Prijzen uitgereikt aan de winnaars van de prijsvraag!

Prijswinnaars halen prijzen op!

Lees meer
Meer nieuws
  • MAGAZIJN

    Lugtenberg winkel

    Onderdelen voor machines en tractoren zijn te vinden in ons ruim gesorteerde magazijn

    LEES MEER